maandag, december 17, 2018

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Nieuwe leermiddelen

MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt van alle verschillende vormen van digitaal lesmateriaal. Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van digitale lessen met behulp van Schoolrijk. Met Schoolrijk maak je in korte tijd aantrekkelijke lessen die je meteen kunt koppelen aan leerlijndoelen. Ik probeer de lessen altijd zo te maken dat de leerlingen met allerlei bronnen aan de slag gaan om de kennis over een bepaald onderwerp te vergroten. De lessen die ik in de klas maak worden altijd enthousiast ontvangen door de leerlingen en binnen Schoolrijk kan ik ook gebruik maken van vele lessen die andere leerkrachten hebben gemaakt.

Themapakket Tweede Wereldoorlog

Vorig jaar ben ik gevraagd of ik wilde meewerken aan het ontwikkelen van een themapakket voor Schoolrijk. Het onderwerp was Tweede Wereldoorlog en als groot geschiedenis liefhebber kon ik geen nee zeggen. Het themapakket bestaat uit digibordlessen, digitale verwerkingslessen (binnen Schoolrijk), onderzoeksvragen en suggesties voor extra activiteiten. Er is een pakket voor groep 5/6 en een pakket voor groep 7/8. Voor elke aparte groep zijn er lessen die passen bij de leerlijndoelen voor die jaargroep. Leerkrachten kunnen kiezen om het hele pakket te gebruiken of delen er van, er zijn twee routes door het lesmateriaal. Aan het eind van het thema kunnen de leerlingen een presentatie geven over de onderzoeksvragen die zijn meegeleverd of over eigen onderzoek over het onderwerp.

Deze week is het themapakket live gegaan en dat wil ik natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik mag twee pakketten weggeven, 1 voor groep 5/6 en 1 voor groep 7/8. Om een pakket te winnen hoef je geen ingewikkelde dingen te doen. Retweet het bericht van deze blog en je maakt kans. In een reactie kun je laten weten voor welk pakket je gaat! Voor meer informatie over het pakket kijk je hier

Museumweek

Een uniek opening deze middag in de virtuele wereld, want vanmiddag is het eerste nationale virtual reality museum geopend.  Het is museumweek en je kunt maar liefst 400 deelnemende musea bezoeken, maar ook vanaf de bank kun je maar liefst 400 pronkstukken bewonderen met de app : Nationaal VR-museum. 

Startend met 400 pronkstukken uit 400 Nederlandse musea, is vandaag het eerste Nationaal VR-museum ter wereld geopend. Dit weekend is in alle 400 deelnemende musea van de Nationale Museumweek, het VR-museum te bezoeken. Het VR-museum is één grote schatkamer van objecten waar je in luttele seconden van de ene provincie naar de andere vliegt en van het ene museum naar het andere reist. Waar heden en verleden elkaar ontmoeten en waar iedereen gemakkelijk richting kan geven aan de eigen nieuwsgierigheid. Ook vanaf je eigen bank kun je een eindeloze ontdekkingsreis maken in deze intuïtieve en moderne museale omgeving. Want vanaf vanmiddag (15.00 uur) is de app “Nationaal VR-museum” te downloaden in de appstores.

Lees hier het  complete persbericht van de nationale museumweek of download direct de app van de Playstore 

Ik heb de app zelf nog niet geprobeerd, maar dat gaat dit weekend zeker gebeuren. Veel museumplezier allemaal

Mijn laatste tweets

jasperbloemsma @CarlaMondig Gefeliciteerd beide 🍾
51mreplyretweetfavorite
jasperbloemsma @sienjaal @HenkTerHaar Precies, te speels om te gebruiken als toets. Iets serieuzer is quizizz. Zelfstandig en op e… https://t.co/opY85XDRL1
1hreplyretweetfavorite

Populaire posts

  • 1
  • 2
  • 3
Van ijsstokjes een Belvilla maken

Van ijsstokjes een Belvilla maken

Door het ontbreken van een fatsoenlijke winter konden de winterknutsel...

Troovie- De Speurtocht app

Troovie- De Speurtocht app

De zomervakantie is voor de meeste kinderen begonnen en de tijd van le...

Ricoh Theta vs Google camera app vs foto…

In mijn vorige blogs over Virtual Reality schreef ik al uitgebreid ove...

Chromecast

Chromecast

Chromecast, het gadget van 2014 Google heeft het Gadget van 2014 gema...

Digitaal toetsen met Quayn

Digitaal toetsen met Quayn

Vandaag wat het eindelijk zo ver. De eerste test met een digitale toet...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is ...

Zoeken

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section