zondag, februari 17, 2019

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Nieuwe leermiddelen

MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt van alle verschillende vormen van digitaal lesmateriaal. Vorig jaar ben ik begonnen met het maken van digitale lessen met behulp van Schoolrijk. Met Schoolrijk maak je in korte tijd aantrekkelijke lessen die je meteen kunt koppelen aan leerlijndoelen. Ik probeer de lessen altijd zo te maken dat de leerlingen met allerlei bronnen aan de slag gaan om de kennis over een bepaald onderwerp te vergroten. De lessen die ik in de klas maak worden altijd enthousiast ontvangen door de leerlingen en binnen Schoolrijk kan ik ook gebruik maken van vele lessen die andere leerkrachten hebben gemaakt.

Themapakket Tweede Wereldoorlog

Vorig jaar ben ik gevraagd of ik wilde meewerken aan het ontwikkelen van een themapakket voor Schoolrijk. Het onderwerp was Tweede Wereldoorlog en als groot geschiedenis liefhebber kon ik geen nee zeggen. Het themapakket bestaat uit digibordlessen, digitale verwerkingslessen (binnen Schoolrijk), onderzoeksvragen en suggesties voor extra activiteiten. Er is een pakket voor groep 5/6 en een pakket voor groep 7/8. Voor elke aparte groep zijn er lessen die passen bij de leerlijndoelen voor die jaargroep. Leerkrachten kunnen kiezen om het hele pakket te gebruiken of delen er van, er zijn twee routes door het lesmateriaal. Aan het eind van het thema kunnen de leerlingen een presentatie geven over de onderzoeksvragen die zijn meegeleverd of over eigen onderzoek over het onderwerp.

Deze week is het themapakket live gegaan en dat wil ik natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ik mag twee pakketten weggeven, 1 voor groep 5/6 en 1 voor groep 7/8. Om een pakket te winnen hoef je geen ingewikkelde dingen te doen. Retweet het bericht van deze blog en je maakt kans. In een reactie kun je laten weten voor welk pakket je gaat! Voor meer informatie over het pakket kijk je hier

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen

Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder tijdrovend. Aan dat eerste is weinig te doen, maar Schoolrijk probeert het tweede een stuk makkelijker te maken voor jou.

Schoolrijk is een online platform waar leerkrachten zelf lessen kunnen ontwerpen en uitdelen aan de leerlingen. Je kunt zelfs jouw lessen aanbieden aan andere leerkrachten, gratis of betaald zodat je er misschien ook nog een kleine vergoeding aan overhoudt.

Zelf zeggen ze dit:

Schoolrijk is een online platform voor het ontwikkelen en delen van lesmateriaal. Leerkrachten weten als geen ander welk lesmateriaal leerlingen boeit. Daarom biedt Schoolrijk leerkrachten een platform om zelf op eenvoudige manier digitaal lesmateriaal te ontwikkelen en dit te delen met andere leerkrachten. Zo willen we bijdragen aan het aanbieden van lesmateriaal op maat voor iedere leerling. 

Schoolrijk kost niks, dus je kunt een gratis account aanmaken waarna je zelf lessen kunt ontwerpen, maar je kunt dus ook lessen van andere leekrachten gebruiken. Er zijn verschillende gratis lessen te vinden, maar er zijn ook leerkrachten die betaalde lessen aanbieden. De prijs bepaalt de aanbieder. Als school/leerkracht kun je ook tegoed kopen bij Schoolrijk. Zo kun je voor dat bedrag lessen kopen zonder dat je steeds aparte betalingen hoeft te doen. Schoolrijk biedt ter introductie een aantal gratis lessen aan voor verschillende groepen. Deze 11 gratis lessen vindt je hier . Het zijn uiteenlopende onderwerpen op het gebied van de zaakvakken.

Zelf heb ik Schoolrijk natuurlijk geprobeerd, het platform is zeker een aanrader. De lessen maken gaat soepel en het resultaat is goed. Je deelt heel makkelijk de lessen met je klas en je krijgt een mooi overzicht van de resultaten die de leerlingen hebben behaald. Op deze manier bespaar je veel nakijkwerk. Een uitgebreide les kan meer dan alleen vragen hebben, maar zet de kinderen op onderzoek (op het internet) door middel van foto's, video's en hyperlinks.

Wil je gratis lessen van mij proberen dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

Een les over de piramides (bovenbouw)

Een les over ruimtereizen (bovenbouw)

Een les over het werkwoordelijk gezegde (bovenbouw)

Wil je het binnenkort gaan hebben over de watersnoodramp dan is de gratis les van Schoolrijk een aanrader. Die les vind je hier 

Heb je lessen gebruikt, laat dan vooral een beoordeling achter, zo help je andere leerkrachten kiezen.

Schoolrijk is volgens mij een erg mooi platform waar jij zelf digitale lessen kunt maken. Ook voor het maken van toetsen is het programma super geschikt. Schoolrijk heeft net een uitgebreide update gehad waardoor het een en ander nog makkelijker werkt en aantrekkelijk er uit zit. Wil je lessen ook delen met andere leerkrachten, bepaal dan je prijs in de markt. Ook als school kun je lessen gaan aanbieden, met het verdiende geld kun je dan weer lessen kopen. Een mooie manier om de kosten op school laag te houden. Schoorijk kan ik zeker aan raden te gaan bekijken en proberen.

 

Mijn laatste tweets

jasperbloemsma @Rinske Kom maar door @sienjaal
14hreplyretweetfavorite
jasperbloemsma @Verdouw Ja ga ik toch maar even navragen haha
17hreplyretweetfavorite
jasperbloemsma @RogierVeer Ik heb de vorige keer al eens gezegd dat ik het rapport niet echt geschikt vind als kleuterrapport vanu… https://t.co/BryzRy8lAr
20hreplyretweetfavorite

Populaire posts

  • 1
  • 2
  • 3
Van ijsstokjes een Belvilla maken

Van ijsstokjes een Belvilla maken

Door het ontbreken van een fatsoenlijke winter konden de winterknutsel...

Troovie- De Speurtocht app

Troovie- De Speurtocht app

De zomervakantie is voor de meeste kinderen begonnen en de tijd van le...

Ricoh Theta vs Google camera app vs foto…

In mijn vorige blogs over Virtual Reality schreef ik al uitgebreid ove...

Chromecast

Chromecast

Chromecast, het gadget van 2014 Google heeft het Gadget van 2014 gema...

Digitaal toetsen met Quayn

Digitaal toetsen met Quayn

Vandaag wat het eindelijk zo ver. De eerste test met een digitale toet...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is ...

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section