• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Review EnToen Lite app

Een tijdje geleden kwam ik tijdens een zondagse zoektocht van de App Store de app van EnToen.nu tegen. De site voor de canon van de Nederlandse geschiedenis gebruik ik geregeld, dus heel enthousiast drukte ik meteen op de installatieknop. Er zijn twee versies, de gratis versie, die ik hier bespreek en een betaalde versie. De betaalde versie kost maar liefst € 6,99 en uit de beschrijving zag ik weinig verschillen met de gratis versie. De kinderen kunnen in de betaalde versie ook nog een aantal opdrachten maken en dat lijkt me wat weinig voor dat bedrag. Op de site van de makers zag ik dat de app nog vol in ontwikkeling is en dat de betaalde versie meer mogelijkheden gaat krijgen. Vooralsnog is hij de € 6, 99 nog niet echt waard denk ik, maar wellicht komt dat nog. De makers zijn ook druk bezig met een Android app die binnenkort gaat komen.

Meteen na installatie de app verkennen. Opvallend is dat de app in principe een eenvoudige versie is van de site. Je kunt één van de canonvensters kiezen door middel van een draaiwiel. Heb je een venster gekozen, dan krijg je een foto en wat algemene informatie in beeld over het onderwerp. Op de site kun je kiezen op welk niveau de informatie moet zijn, namelijk groep 5/6, groep 7/8 of docenten. Hier kan dat nog niet, maar dat schijnt te komen. Aan de rechterkant van het scherm kun je kiezen uit meer mogelijkheden die je ook op de site tegenkomt. Het meest aansprekende is daarvan het beeldmateriaal. De app biedt net als de site videomateriaal van de SchoolTv beeldbank en de canonclips. Verder vind je er hetzelfde fotomateriaal met informatie. Er staat een link naar een aflevering Het Klokhuis of afleveringen van Vroeger&Zo, maar deze kun je niet bekijken in de app. Net als op de site kun je hier verwijzingen vinden naar boeken, websites en activiteiten die bij het desbetreffende canonvenster horen.

Tja dat was het eigenlijk wel. Is de app dan de moeite waard om te bekijken en te gebruiken in de klas? Jazeker! Ik vind de app er eigenlijk beter uitzien dan de site en ik denk dat het kinderen zeker aanspreekt. De app biedt voldoende om zelfstandig op onderzoek te gaan en kan gebruikt worden als aanvulling van de les of als achtergrondinformatie voor een werkstuk of presentatie. Wanneer de makers de app verder ontwikkelen dan wordt de app nog beter bruikbaar in de verschillende bovenbouwgroepen. Ik ga hem zeker gebruiken in de klas!

Wil je een video zien over het gebruik van de app? Kijk dan hier

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section