• klok Custom
donderdag, juli 18, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Rootz- familie app en meer


Een tijdje geleden werd ik benaderd door een ouder van school om eens een kijkje te nemen in een app die zijn bedrijf aan het ontwikkelen was. Omdat ik altijd op zoek ben naar de nieuwste apps zei ik natuurlijk ja. De app was nog in beta, maar de bedoeling was al goed te zien. De makers wilden een app maken waarmee familieleden op afstand met elkaar kunnen lezen, spelen en chatten. Ik ken nog geen andere app die dit allemaal kan, dus het leek mij een geweldig nieuw concept. Zelf zeggen de makers over hun app: 

" Rootz is geschikt als voorlees app, maar ook als familie-app, bijvoorbeeld om te videochatten of samen leuke educatieve spelletjes te spelen"

Juf Jannie maakte al een recensie van de app. Die vertelt je op een mooie manier wat de app kan en dat is veel. De komende tijd worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid, dus het wordt steeds aantrekkelijker om een kijkje te nemen bij deze app.

Bij het bekijken en uitproberen probeerde ik toepassingen te bedenken voor het onderwijs. Die had ik al snel gevonden, want de app biedt een afgeschermde omgeving waar kinderen natuurlijk ook onderling kunnen oefenen in lezen, taal en rekenen. In plaats van een familiegroep kun je ook een klasgroep aanmaken. De leerkracht speelt hoofd van de familie en maakt een aantal familieleden aan, zodat de kinderen met elkaar een activiteit kunnen kiezen. De meeste activiteiten waren op dat moment voor jongere kinderen, dus voor mijn groep 6 nog niet echt geschikt. 

Een telefoongesprek later was dat probleem ook weer opgelost. De makers wilden graag uitbreiden en de mogelijkheden voor oudere kinderen vergroten. Ik mocht zelfs een onderwerp aandragen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik ben namelijk al een tijdje op zoek naar een goede taalapp, want die spoeling is nogal dun. Hun voorwaarde was wel dat ik voor wat inhoud van de activiteit zou zorgen. Geen enkel probleem! Vele zinnen en opdrachten later kon ik het resultaat aanschouwen en ik kan alleen maar zeggen dat ik erg tevreden ben. Woord benoemen, zinsontleding en spelling in 3 activiteiten en er zit nog meer in de pijpleiding. De kinderen kunnen het in quizvorm tegen elkaar opnemen en uitmaken wie de taalkoning van de klas is. 

Ik ben heel benieuwd hoe het in de klas ontvangen wordt, want de kinderen zijn de echte jury in dit geval. Natuurlijk hoor ik ook graag wat jullie er van vinden. Laat het me weten via de mail of op Twitter.

flyer Custom

 

 

 

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section