• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Review Bussommen

Review Bussommen:
Sommige apps zijn eenvoudig en daardoor echt heerlijk om te gebruiken in de klas. De kinderen weten meteen wat de bedoeling is en de oefenstof past binnen de gebruikte methode. Toch is het moeilijk een eenvoudige app te maken die deze twee aspecten combineert en ook nog voldoende uitdagend is en motiveert.

De app bussommen is in ieder geval eenvoudig en met wat hulp prima te gebruiken in de klas. De bediening is prima uit te leggen aan kinderen uit groep 3. De kinderen kunnen kiezen uit +, - en een mix en de moeilijkheidsgraad is eenvoudig aan te passen met een schuifje. Er is ook nog een uitlegknop, maar die uitleg lijkt door het taalgebruik toch echt voor de leerkracht bedoeld te zijn. De missende t in één van de woorden zien we daarbij nog door de vingers.

2 Custom
Als er een oefening is gekozen, dan is het werkscherm ook nog bijzonder eenvoudig. Misschien wel te eenvoudig. Geen toeters en bellen, maar gewoon een bus met een getal er op en daaronder het aantal kinderen dat in of uit de bus gaat. De kinderen kunnen uit het hoofd de som op lossen en daarna het antwoord intypen. Goed of fout wordt bij de score bijgehouden. Aan het einde van de sommenreeks krijg je de foute sommen nog een keer verbeterd te zien. Dit noemen ze uitleg, maar het is echt alleen een weergave van de som + de oplossing.
De manier van werken kan bekend overkomen bij de kinderen die eerder al met bussommen hebben gewerkt in de rekenmethode, maar als de kinderen nog niet eerder met deze manier hebben gewerkt dan is het wellicht erg verwarrend. Ik vraag me ook af of zwakke rekenaars met deze manier van werken zelfstandig uit de voeten kunnen. Vooral bij de mix van plus en min wordt er wel wat gevraagd van de kinderen. In dezelfde bus komen en gaan er passagiers, dus de rekenmethode moet wel goed bekend zijn bij de kinderen. Welke werkwijze gaan de kinderen hanteren?
Conclusie:

Bussommen is een eenvoudige app en misschien mag je ook niet meer verwachten voor €0,89, maar de app heeft niet echt veel punten waar ik enthousiast van word. De app lijkt me niet direct in te passen in veel groep 3 lessen en het werken met de app vergt ook wel wat begeleiding van de leerkracht. Voor de zwakke rekenaars is concreet materiaal naast de app ook aan te raden.
Ik zie verbeterpunten zoals ingesproken teksten en wat meer animatie in plaats van stilstaande beelden. Zo wordt de app aantrekkelijker en gemakkelijker in het gebruik. Voor een leerkracht die specifiek op zoek is naar dit type sommen is de app wellicht een goedkope oplossing, maar op dit moment zou ik de app nog niet aanraden.

Voor nog een review en lesidee moetje absoluut kijken op : rekenapps.com

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section