• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Review 10 minutes a day TimesTables:

Er zijn er veel apps waarmee je de tafels kunt oefenen, gratis en betaalde apps. Bij zoveel keuze is het lastig om op te vallen of de beste zijn. Deze app gaat uit van het principe dat je elke dag 10 minuten de tafels moet oefenen. Ik heb een kijkje genomen of het voldoende boeit om het 10 minuten vol te houden.

Deze app is Engelstalig, maar met een beetje hulp de eerste keer is de app prima te spelen denk ik. De kinderen moeten een raceauto laten rijden door de sommen goed te beantwoorden. In de app kun je meerdere spelers aanmaken en de scores worden bijgehouden voor de spelers. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende auto’s om mee te spelen. 

De app houdt ook de gespeelde tijd bij, dus de speler weet meteen als hij de 10 minuten heeft gehaald. De speler kan uiteraard kiezen voor de tafels van 1 t/m 10, maar ook voor een combinatie van verschillende tafels.
Als de speler een tafel heeft gekozen dan zijn er 3 levels te spelen met elk drie rondes. In level 1 oefen je de tafel in vast volgorde, in level 2 staan ze door elkaar en in level 3 moet je op zoek naar het missende getal in de som. Elk level heeft 3 dus drie rondes waar het de bedoeling is dat je steeds sneller de sommen beantwoord. De auto waar je tegen racet haalt precies die beoogde tijd, dus al jij je tegenstander verslaat dan ben je binnen de tijd. In tegenstelling tot de “normale” serie sommen die we op school leren wil de app dat je ook 11x en 12x beantwoordt. Dit kan voor verwarring zorgen bij de leerlingen die dit niet gewend zijn. Ronde 1 moet je dus 12 sommen oplossen en wel in 1 minuut en 15 seconden. In ronde 2 gaan daar 15 seconden vanaf en dat is ook het geval in ronde 3. Heb je drie rondes gespeeld dan krijg je een beker. Je begint met een bronzen beker in level 1 en daarna kun je een zilveren beker in level 2 winnen en de gouden in level 3.
De app heeft ook nog de mogelijkheid van uitleg als het nog niet zo goed gaat, maar gezien de Engelse taal is deze niet echt handig. Wel staat de hele tafel in beeld, dus kan de leerling nog even spieken voordat hij weer gaat spelen.

Conclusie

Deze app is leuk, erg leuk zelfs door het spelelement. Een race zal jongens zeker aanspreken en de meelopende tijd nodigt uit tot snel rekenen. Heel handig om de tafels te automatiseren. De drie verschillende levels zorgen voor de nodige variatie in de sommen. De app is eenvoudig te bedienen, maar ziet er ook eenvoudig uit. Een beetje saai eigenlijk. Hier is voor de makers zeker wat te winnen. Ook zou het leuk zijn om een klassement te hebben waar je kunt zien hoe snel de andere spelers waren met de desbetreffende tafels. Iedereen wil natuurlijk bovenaan het klassement staan. Toch is deze gratis app zeker de moeite waard om te proberen in groep 4 en 5.

Je vindt de app in de play store en app store

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section