• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Troovie- De Speurtocht app

De zomervakantie is voor de meeste kinderen begonnen en de tijd van lekker je eigen ding doen is aangebroken. Lekker op reis, naar het zwembad of naar een pretpark gaan met het gezin. Toch kan het moeilijk zijn om je 6 weken te vermaken. Leuke apps kunnen je door de ergste verveling helpen. Apps???? De hele tijd met je telefoon of tablet thuis hangen??? Nee joh, lekker buiten spelen!! Met de app Troovie maak je namelijk in een hand omdraai een gweldige speurtocht door de wijk en hoef jij je absoluut niet te vervelen. Deze app voor Android en IOS maakt het mogelijk om een speurtocht te maken, met vragen en opdrachten. Dit is erg eenvoudig en voor je het weet kun je samen lekker buiten op pad.

Na het downloaden van de gratis app, kun je niet meteen aan de slag. Je moet ook het gratis avontuur downloaden. Dit is een bestand van 36 MB dus dat kan even duren.  Er zijn ook meer avonturen, maar daarvoor moet je een mega update doen. Let op, de "update" is een in-app
aankoop.
Met de aankoop krijg je meer avonturen en opdrachten en mag jij je speurtocht onbeperkt lang maken. Zonder de aankoop duurt je speurtocht maximaal 750 meter.

Is het downloaden gereed, dan kan het uitzetten van de speurtocht beginnen. De app legt op een eenvoudige manier uit hoe je dat doet,maar hulp van een ouder is de eerste keer wel handig. Door middel van het plaatsen van checkpoints, vragen en opdrachten maak je binnen enkele minuten een leuke speurtocht door de wijk. Deze speurtocht kun je meteen lopen met het toestel waarmee je de tocht gemaakt hebt, maar je kunt hem ook delen met anderen. Dit doe je bijvoorbeeld door de tocht te mailen naar een ander. Die persoon heeft de app natuurlijk wel nodig op zijn of haar toestel. Druk niet net als ik op de terugknop (Android) voordat je de tocht hebt gedeeld, want dan is hij weg en kun je opnieuw beginnen.

Conclusie:

Troovie vind ik een erg leuke app voor iedereen. Groot voordeel is dat de gehele app Nederlandstalig is. Het maken van een speurtocht is super eenvoudig en het ziet er aantrekkelijk uit. Ik denk dat de kinderen er zich prima mee zullen vermaken. Deze app is absoluut de moeite waard om te bekijken en uitproberen. Neem de app mee naar het bos en zet een geweldige speurtocht uit of gebruik het gewoon in je eigen wijk. Succes verzekerd.

Wel jammer dat de makers een aankoop als een update voordoen. Voor kinderen vind ik dit
enigzins misleidend. Verder is de knop opslaan wat verwarrend. Ik ging er van uit dat je na het opslaan een volgende keer weer verder kon, maar het spel was verdwenen. De tocht een tweede keer gebruiken zit er dus blijkbaar niet in.

Zoals de app nu is krijgt hij 4 van de 5 sterren. 

Ik kreeg meteen een reactie via de mail van het Troovieteam. Dit is het deel over de twee punten van kritiek. Erg goed dat het team meteen duidelijkheid geeft over hun eigen app!

We hebben alles behalve de intentie om kinderen te misleiden. We willen kids vooral een super gaaf avontuur aanbieden om mee buiten te spelen. Ons idee is vooral dat 'de ouders' zelf een speurtocht maken in 5 minuten en niet de kids zelf. Het is voor de kids veel spannender en uitdagender als ze niet weten wat de route is en welke opdrachten ze moeten doen.


  • De verwarring rondom het opslaan van een gemaakte Troovie is ook begrijpelijk. In principe is een zelfgemaakte Troovie terug te vinden onder de blauwe knop 'klik hier om te spelen' in het home menu. We hebben inmiddels een (Android) bug ondekt waardoor een zojuist gemaakte Troovie niet direct zichtbaar is. Daarnaast is misschien de functie van de blauwe knop op de homepage niet duidelijk genoeg.

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section