• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

 • 1
 • 2
 • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

 • 1
 • 2
 • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Chromecast deel 2

 • Chromecast apps deel 2
 • Afgelopen week schreef ik al een lange blog over de Chromecast, maar ik ben niet gestopt met zoeken van geschikte apps. Deze week heb ik er weer een paar gevonden die het waard zijn om te noemen denk ik. 
 • Allereerst wil ik beginnen met Artiquiz. De app is bedoeld om meer over kunst te leren, je kunt informatie zoeken, schilderijen bekijken en een quiz spelen. Sinds kort heeft de app ook Chromecast ondersteuning. Tenminste dat zeggen ze! Ik heb het niet kunnen ontdekken, dus helaas weinig bruikbaar tot nu toe.
 • Apps die het wel meteen goed deden:
 • Dayframe: Een fotoviewer en slideshow app. De app geeft je de mogelijkheid om foto’s op je toestel, Facebook, Google+, Instagram en meer te laten zien op de televisie. De app werkt prima en het ziet er erg mooi uit. Niet mijn favoriet, maar hij is goed te gebruiken.
 • Picturecast: Beetje hetzelfde als Dayframe. Toch wat minder prettig om te gebruiken, maar ziet er verder prima uit.
  4 pics 1 word: Deze ken je vast wel. Vier foto’s en jij moet het goede woord raden. Dit kan met meerdere personen tegen elkaar gespeeld worden. Helaas wel Engelstalig.
 • TVBilboard creator: Met deze app maak je van je televisie een digitale krant. Je kan zelf informatiepagina’s maken en deze afspelen in de vorm van een slideshow. Zo kun je van je televisie een informatiekanaal maken. Handig in de hal van de school.
 • Hello Tv: Wat mij betreft een pareltje. Te simpel voor woorden, maar hij blinkt wel uit in zijn eenvoud. Met deze app kun je praten tegen de televisie. Niet in de vorm van opdrachten geven, maar het gesproken woord weergeven in tekst. Jij praat tegen je telefoon en de tekst komt tevoorschijn op je televisie. Lijkt mij bijzonder geschikt bij taalonderwijs (Nederlands of vreemde taal). Kinderen moeten goed op de uitspraak letten zodat het woord goed op het scherm komt. In te zetten bij spellingonderwijs of misschien logopedie?
 • Dashboard cast: Het startscherm van Chromecast bestaat uit erg mooie foto’s die door Google zijn uitgekozen. Met deze app kun je aan dit startscherm ook widgets toevoegen. Het weer, een klok of zelf beurskoersen. Beperkt aantal widgets dus wat mij betreft niet af.

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section