• klok Custom
donderdag, juli 18, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Review EnToen Nu app

In januari schreef ik een review over de EnToen Nu lite app en een tijdje terug kreeg ik van de makers een bericht dat er een grote update was geweest voor de betaalde versie. Of ik niet een kijkje wilde nemen en ook hier een stukje aan wilde wijden. Natuurlijk wil ik dat, want de gratis app is al zeer de moeite waard. Ook is er nu een versie voor Android naast de Apple app. Beide uitvoeringen kosten nu € 2,96, wat toch een stuk aantrekkelijker is dan de € 6, 99 die het eerst was.

Bij de opening van de app kom je in een interactieve tijdbalk die je langs alle canonvensters leidt. De tijdbalk werkt supervlug, dus  kun je snel naar het onderwerp dat je zoekt. Wil je meer informatie over een onderwerp dan druk je heel eenvoudig op meer weten. De tijdbalk ziet er een stuk mooier uit dan die van de site www.entoen.nu . Het zal de leerlingen zeker aanspreken.

Als je een onderwerp hebt gekozen dan kom je bij de informatie die je zoekt. In de menuinstellingen heb je dan hopelijk al aangegeven of je informatie wilt voor groep 5/6, groep7/8, voortgezet onderwijs of volwassenen. Zo komen je leerlingen meteen terecht bij de info die voor hun geschikt is. Bij elk venster hoort algemene informatie en veel beeldmateriaal. Zo kun je School TV filmpjes bekijken, zoals een aflevering van het Klokhuis, foto's, de canonclip en een erg mooi interactieve vensterplaat. Sommige NPO filmpjes werken niet helemaal goed binnen Android, maar daar wordt aan gewerkt door de NPO. Dit ligt dus niet aan de app.

 De vensterplaat bestaat uit een foto of tekening met daarin allerlei relevante informatie. Deze kun je oproepen door op een i knopje te drukken. Door deze vensterplaat krijg je nog meer handige informatie die een leerling kan gebruiken bij een spreekbeurt, proefwerk of werkstuk. Ik vind de vensterplaat echt een mooie toevoeging aan de app.

De app heeft niet alleen informatie, maar ook een opdrachten gedeelte toegevoegd. De kinderen draaien aan een rad waar een opdracht tevoorschijn komt. Deze moet alleen of met anderen gemaakt worden. De kinderen mogen drie keer draaien aan het rad, maar in de instellingen kun je instellen dat ze vaker kunnen draaien. Alleen als je drukt op "kies''  komt er een pop-up tevoorschijn met apps waarmee je de opdracht wilt voltooien. De makers geven aan dat dit is, zodat je de opdracht kunt delen met bijvoorbeeld social media of mail. Ik vraag me af of dit wel erg duidelijk is voor leerlingen of uberhaupt nodig.

Op dit kleine kritiekpuntje na, vind ik EnToen Nu een geweldige app. Sterker nog, ik vind deze app een absolute must have voor het onderwijs. Een app die perfect past bij de leerinhoud van de basisschool, eenvoudig te bedienen en er goed uitziet. 

Conclusie: Ik koop niet gauw een app van € 2,96, maar ik vind het ruim het geld waard. Probeer eerst de gratis versie, maar deze betaalde versie mag eigenlijk niet ontbreken in het klaslokaal.

 

 

 

 

 

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section