• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Sneller nakijken met Quickkey

Als leerkracht heb je leuke en minder leuke taken. Nakijken vind ik persoonlijk een van de minder leuke taken, maar het hoort erbij. Op mijn vorige school onderzocht ik de mogelijkheden van digitaal toetsen met Quayn om daar een beetje onderuit te komen. Op school hadden we voldoende IPads om de toetsen snel in de klas af te nemen. Resultaten meteen klaar en geen nakijkwerk. Quayn is wat mij betreft een geweldig programma voor in de klas. Toch moeten de toetsen wel gemaakt worden en dat kost tijd, soms best veel. Op mijn huidige school geen IPads en weinig computers, dus digitaal toetsen is niet echt een optie. 

Een paar weken geleden kwam ik op het internet Quickkey weer tegen. Ik had er al eerder van gehoord maar het programma werkte alleen met Iphone en die heb ik niet. Het nieuws was dat er ook een Android app was en dat moest ik natuurlijk even proberen. Quickkey is namelijk een stukje software dat het nare nakijkwerk uit handen kan nemen. Ze beloven meer tijd voor de leerlingen, maar aangezien ik mijn nakijkwerk na de lessen doe, betekent het gewoon meer tijd voor lessen voorbereiden of lekker eerder naar huis.

Wat doet Quickkey? Quickkey is een scanner die voorgedrukte antwoordformulieren scant en direct nakijkt. Dit werkt alleen bij meerkeuzevragen, dus ik moest meteen aan Cito toetsen denken. Je hebt de kinderen allemaal een nummer gegeven van 4 cijfers en die vullen ze in op het antwoordformulier. Dan kunnen zij de vragen beantwoorden door steeds het goede rondje in te kleuren. Na de toets een scan maken met je telefoon en klaar is Kees. Klinkt eenvoudig en is het ook. Het programma heeft zelfs een analystetool, dus je kunt goed zien welke vragen goed of fout zijn beantwoord. Een resultatenformulier kun je op 4 manieren exporteren in excel. Een van de mogelijkheden is het exporteren een foutenlijst zodat je in LOVS de foutenanalyse kunt doen. Verder krijg je een percentagescore, zodat je kunt zien wie heeft voldaan aan de 80% norm.

Quickkey is een tool die ik zeker ga gebruiken in de Cito tijd. De vragen boekjes zijn er al en het enige wat je hoeft te maken een is een antwoordvel met de goede antwoorden. Na de toets scannen en lekker snel nagekeken. Tenminste dat is de theorie.........in de praktijk gaat het soms wat anders. Zo was de testtoets vandaag zo gemaakt door de kinderen, dus dat deel verliep goed. Het scannen had ik voor vanavond bewaard. De site waarschuwt  voor scannen bij kunstmatig licht, er kunnen dan fouten optreden. Daar kwam ik al snel achter. De scanner herkent de leerling niet, ziet niet alle antwoorden of wil steeds opnieuw scannen. Op die manier gaat het nakijken niks sneller dus de frustratie groeide al snel. Andere lichtbron maar opzoeken en opnieuw proberen. Gelukkig kon ik daarna snel alle antwoordformulieren afwerken en de resultaten inzien.

Conclusie: Quickkey is een programma dat het nakijken kan versnellen, zeker bij lange meerkeuzetoetsen. Als je zelf toetsen gaat maken (vragen en antwoorden) dan moet natuurlijk daar ook tijd insteken.Zijn er bestaande toetsen, dan maak je alleen een antwoordformulier. Het scannen is soms lastig, maar dat ligt voornamelijk aan de persoon die scant of het aanwezige licht. Wil jij ook minder tijd kwijt zijn aan nakijken? Dan is Quickkey ook wat voor jou.

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section