• klok Custom
dinsdag, juni 18, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Op een presenteerblaadje

Vorige week kwam er weer eentje voorbij in de timeline van Twitter net als die week ervoor en daarvoor. Ze komen werkelijk overal opduiken. Waar ik het over heb? Presentatietools!  De tool die vorige week voorbij kwam was Adobe Slate.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar weer een nieuwe tool, want er zitten soms echt pareltjes tussen. App gedownload op de IPad en uitgeprobeerd. Het programma doet sterk denken aan Microsoft Sway door de verticale manier van presenteren. In Slate kun je heel gemakkelijk foto's, tekst en links plaatsen. Het werkt supersnel en je maakt vrij vlot een mooie presentatie. Adobe heeft een paar fonts gemaakt voor de tekst, zodat het er net iets mooier uitziet. Toch is het programma wat te simpel in mijn ogen. Te weinig opties op dit moment. Slate zou ik wel zo kunnen gebruiken in de klas. Het eenvoudige karakter zorgt ervoor dat kinderen er zo iets moois mee maken. Je kunt Adobe Slate hier vinden in de Appstore.

Sway is veel verder. Daar heb je toch wat meer invoegtoepassingen tot je beschikking, zoals een slideshow of Twitterberichten. Sway wint wat mij betreft het verticale gevecht van deze twee presentatieprogramma's. Ze zijn leuk als je op zoek bent naar wat anders dan normaal. Ik moet zelf nog wel wennen aan het verticale presenteren, Sway kun je ook gebruiken voor horizontale presentatie hoorde ik van @RJoch. Sway heeft een app voor IOS en je kunt het programma benaderen in je webbrowser.

Een derde alternatief is de sitebuilder Tackk. Tackk heeft als voordeel dat het any device is, met apps voor IOS en Android, maar ook benaderbaar is via de webbrowser. Ook te gebruiken zonder registratie, maar dan blijft het slechts 7 dagen online staan. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het invoegen in je site, dus erg compleet. Net als Sway en Slate vrij eenvoudig in gebruik. Herman van Schie maakte voor zijn blog al een beschrijving van Tackk. 

Terwijl ik Slate aan het downloaden was, zag ik Adobe Voice in de Appstore staan. Deze kende ik ook nog niet, dus ook even geprobeerd. Dit programma vind ik erg leuk. Gesproken tekst bij afbeeldingen en klaar in een paar minuten. Adobe heeft sowieso erg mooie programma's gemaakt voor de creatieve mensen onder ons. Neem een kijkje op deze pagina om al dit moois te bekijken.

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section