Op een presenteerblaadje

Vorige week kwam er weer eentje voorbij in de timeline van Twitter net als die week ervoor en daarvoor. Ze komen werkelijk overal opduiken. Waar ik het over heb? Presentatietools!  De tool die vorige week voorbij kwam was Adobe Slate.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar weer een nieuwe tool, want er zitten soms echt pareltjes tussen. App gedownload op de IPad en uitgeprobeerd. Het programma doet sterk denken aan Microsoft Sway door de verticale manier van presenteren. In Slate kun je heel gemakkelijk foto's, tekst en links plaatsen. Het werkt supersnel en je maakt vrij vlot een mooie presentatie. Adobe heeft een paar fonts gemaakt voor de tekst, zodat het er net iets mooier uitziet. Toch is het programma wat te simpel in mijn ogen. Te weinig opties op dit moment. Slate zou ik wel zo kunnen gebruiken in de klas. Het eenvoudige karakter zorgt ervoor dat kinderen er zo iets moois mee maken. Je kunt Adobe Slate hier vinden in de Appstore.

Sway is veel verder. Daar heb je toch wat meer invoegtoepassingen tot je beschikking, zoals een slideshow of Twitterberichten. Sway wint wat mij betreft het verticale gevecht van deze twee presentatieprogramma's. Ze zijn leuk als je op zoek bent naar wat anders dan normaal. Ik moet zelf nog wel wennen aan het verticale presenteren, Sway kun je ook gebruiken voor horizontale presentatie hoorde ik van @RJoch. Sway heeft een app voor IOS en je kunt het programma benaderen in je webbrowser.

Een derde alternatief is de sitebuilder Tackk. Tackk heeft als voordeel dat het any device is, met apps voor IOS en Android, maar ook benaderbaar is via de webbrowser. Ook te gebruiken zonder registratie, maar dan blijft het slechts 7 dagen online staan. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het invoegen in je site, dus erg compleet. Net als Sway en Slate vrij eenvoudig in gebruik. Herman van Schie maakte voor zijn blog al een beschrijving van Tackk. 

Terwijl ik Slate aan het downloaden was, zag ik Adobe Voice in de Appstore staan. Deze kende ik ook nog niet, dus ook even geprobeerd. Dit programma vind ik erg leuk. Gesproken tekst bij afbeeldingen en klaar in een paar minuten. Adobe heeft sowieso erg mooie programma's gemaakt voor de creatieve mensen onder ons. Neem een kijkje op deze pagina om al dit moois te bekijken.