dinsdag, februari 19, 2019

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Chromecast update

Het is al tijdje geleden dat ik een stukje schreef over de Chromecast. Dit komt vooral omdat het vrij lastig is om leuke Chromecast apps te vinden. De Google Play store werkt de categorie nieuwe Chromecast apps eigenlijk niet bij, dus als je nieuwe apps wil vinden, moet je echt op een zoektocht gaan. Hier heb ik eerlijk gezegd niet altijd zin in. Zo nu en dan zoek ik in een andere Chromecast store maar die blinken vooral uit in reclame uitingen. Met het slechte weer van deze week, ben ik toch weer eens op zoek gegaan. Hieronder zal ik weer een aantal apps beschrijven die ik nog niet eerder had geprobeerd. Wil je andere appbeschrijvingen lezen, dan moet je de vorige blogs er bij pakken. Chromecast deel 1 en deel 2.

Memory-

Match Cast is een memory spel voor op de televisie. Je downloadt het spel, maakt verbinding met de Chromecast en na het invullen van een spelersnaam kun je aan de slag.Er kunnen meerdere spelers op verschillende telefoons en/of tablets spelen. Je krijgt eerst de vraag of je een nieuw spel wilt beginnen of een bestaand spelen wil binnenvallen.

Als je een nieuw spel start dan kun je kiezen uit drie speelwijzes, waarvan classic natuurlijk de meest bekende is. Verder kun je uit het aantal kaarten kiezen. Het aantal kaarten waaruit je kunt kiezen gaat van 6 tot 56 dus hier kun je de moeilijkheidgraad behoorlijk mee verhogen. Muziek kun je uitschakelen en je kunt het thema bepalen van de kaarten. Er zijn een aantal gratis thema's zoals dieren en kleuren, maar je kunt er ook een aantal kopen. Toch een behoorlijk minpunt in een spel voor kinderen. Op de televisie ziet het er goed uit. Het spel reageert ook snel en houdt de gespeelde tijd en het aantal keren van de kaarten bij. Er is zelfs een ranglijst voor de gespeelde potjes. Al met al een leuk spel die bijzonder geschikt is voor een regenachtige dag of in de klas.

Stevie for Chromecast

Stevie is een Twitterfeed app, maar dan iet op de normale manier. De app zoekt filmpjes, foto's en links in je Twittertijdlijn en maakt daar een soort televisiekanaal van. Het scherm wordt eigenlijk in drieën verdeeld. Een groot deel voor filmpjes, aan de rechterkant de foto's en je berichten in een kleine balk eronder. Op de telefoon zag het er best leuk uit, maar op de televisie bleef het geheel behoorlijk haperen. De foto's en tekst kwamen prima uit de verf, maar de filmpjes absoluut niet. Leuk om een keer te proberen op de telefoon, maar wat mij betreft nog niet geschikt voor de Chromecast.

 

Beaches on TV


Beaches is misschien wel je redding als je een depressie voelt aankomen met dit niet zo mooie zomerweer. Verbind je toestel met de televisie en kies 1 van de twee stranden. Je krijgt een mooi strandfilmpje over het hele scherm met bijpassende geluiden. Grijp een lekkere stoel en een boek en voor je het weet ben je in vakantiestemming. Doe de gordijnen wel dicht, zodat je de regen niet ziet.

Amby Cast

Amby Cast is net als Beaches een achtergrond voor op de televisie. Hier kun je kiezen uit een open haard, een aquarium, een waterval en een sneeuwman. De kwaliteit is niet erg hoog, maar je krijgt wel bijpassende geluiden.

Zo dit waren weer een aantal Chromecast apps. Ik ga weer op zoek in het doolhof van Chromecast apps. Heb jij nog een gouden tip? Laat het vooral weten !

Mijn laatste tweets

jasperbloemsma Ook de media in Enschede spelen met de eindtoets scores.... https://t.co/4Fautr2XiP
5hreplyretweetfavorite
jasperbloemsma @thijsroovers Slim koffiezetapparaat koppelen aan een microbits. Bij babygehuil eerst een kalmerend muziekje af lat… https://t.co/h6l3Ew9BDt
5hreplyretweetfavorite
jasperbloemsma @MauriceRegter96 @scorito Gaat hij ook nog punten pakken of is het vooral leren en dnf
19hreplyretweetfavorite

Populaire posts

  • 1
  • 2
  • 3
Van ijsstokjes een Belvilla maken

Van ijsstokjes een Belvilla maken

Door het ontbreken van een fatsoenlijke winter konden de winterknutsel...

Troovie- De Speurtocht app

Troovie- De Speurtocht app

De zomervakantie is voor de meeste kinderen begonnen en de tijd van le...

Ricoh Theta vs Google camera app vs foto…

In mijn vorige blogs over Virtual Reality schreef ik al uitgebreid ove...

Chromecast

Chromecast

Chromecast, het gadget van 2014 Google heeft het Gadget van 2014 gema...

Digitaal toetsen met Quayn

Digitaal toetsen met Quayn

Vandaag wat het eindelijk zo ver. De eerste test met een digitale toet...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is ...

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section