• klok Custom
dinsdag, juni 18, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Chromecast update

Het is al tijdje geleden dat ik een stukje schreef over de Chromecast. Dit komt vooral omdat het vrij lastig is om leuke Chromecast apps te vinden. De Google Play store werkt de categorie nieuwe Chromecast apps eigenlijk niet bij, dus als je nieuwe apps wil vinden, moet je echt op een zoektocht gaan. Hier heb ik eerlijk gezegd niet altijd zin in. Zo nu en dan zoek ik in een andere Chromecast store maar die blinken vooral uit in reclame uitingen. Met het slechte weer van deze week, ben ik toch weer eens op zoek gegaan. Hieronder zal ik weer een aantal apps beschrijven die ik nog niet eerder had geprobeerd. Wil je andere appbeschrijvingen lezen, dan moet je de vorige blogs er bij pakken. Chromecast deel 1 en deel 2.

Memory-

Match Cast is een memory spel voor op de televisie. Je downloadt het spel, maakt verbinding met de Chromecast en na het invullen van een spelersnaam kun je aan de slag.Er kunnen meerdere spelers op verschillende telefoons en/of tablets spelen. Je krijgt eerst de vraag of je een nieuw spel wilt beginnen of een bestaand spelen wil binnenvallen.

Als je een nieuw spel start dan kun je kiezen uit drie speelwijzes, waarvan classic natuurlijk de meest bekende is. Verder kun je uit het aantal kaarten kiezen. Het aantal kaarten waaruit je kunt kiezen gaat van 6 tot 56 dus hier kun je de moeilijkheidgraad behoorlijk mee verhogen. Muziek kun je uitschakelen en je kunt het thema bepalen van de kaarten. Er zijn een aantal gratis thema's zoals dieren en kleuren, maar je kunt er ook een aantal kopen. Toch een behoorlijk minpunt in een spel voor kinderen. Op de televisie ziet het er goed uit. Het spel reageert ook snel en houdt de gespeelde tijd en het aantal keren van de kaarten bij. Er is zelfs een ranglijst voor de gespeelde potjes. Al met al een leuk spel die bijzonder geschikt is voor een regenachtige dag of in de klas.

Stevie for Chromecast

Stevie is een Twitterfeed app, maar dan iet op de normale manier. De app zoekt filmpjes, foto's en links in je Twittertijdlijn en maakt daar een soort televisiekanaal van. Het scherm wordt eigenlijk in drie├źn verdeeld. Een groot deel voor filmpjes, aan de rechterkant de foto's en je berichten in een kleine balk eronder. Op de telefoon zag het er best leuk uit, maar op de televisie bleef het geheel behoorlijk haperen. De foto's en tekst kwamen prima uit de verf, maar de filmpjes absoluut niet. Leuk om een keer te proberen op de telefoon, maar wat mij betreft nog niet geschikt voor de Chromecast.

 

Beaches on TV


Beaches is misschien wel je redding als je een depressie voelt aankomen met dit niet zo mooie zomerweer. Verbind je toestel met de televisie en kies 1 van de twee stranden. Je krijgt een mooi strandfilmpje over het hele scherm met bijpassende geluiden. Grijp een lekkere stoel en een boek en voor je het weet ben je in vakantiestemming. Doe de gordijnen wel dicht, zodat je de regen niet ziet.

Amby Cast

Amby Cast is net als Beaches een achtergrond voor op de televisie. Hier kun je kiezen uit een open haard, een aquarium, een waterval en een sneeuwman. De kwaliteit is niet erg hoog, maar je krijgt wel bijpassende geluiden.

Zo dit waren weer een aantal Chromecast apps. Ik ga weer op zoek in het doolhof van Chromecast apps. Heb jij nog een gouden tip? Laat het vooral weten !

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section