• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Voor regisseur spelen

Op vakantie

Met een telefoon, een videocamera en een fotocamera ga ik meestal op vakantie. Dat levert aan het einde van een reis altijd een heel arsenaal aan beeldmateriaal op. De meeste foto's worden door mijn vrouw gebruikt in een mooi album en de filmpjes kunnen bij elkaar gezet worden voor een leuke DVD. Mijn vader ontfermt zich graag over dat soort zaken. Op die manier blijft er weinig over voor mij. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik meer plezier heb in het maken van de foto's en filmpjes dan in het bewerken. Toch probeer ik een aantal afbeeldingen toch te verwerken in een leuk eindproduct. Deze kunnen mooi gedeeld worden met de familie en vrienden op bijvoorbeeld Facebook. Mijn zoontje van bijna twee vindt het ook geweldig om deze filmpjes terug te zien.

De telefoon

Ik heb zelf een Sony Z2 en die maakt geweldige foto's en video's. Die foto's stopte ik voorheen altijd in de app Magisto. Magisto is een super app, want die maakt van een verzameling foto's en video's een mooi eindproduct. De gratis versie heeft alleen wel wat beperkingen en de betaalde versie is weer erg duur. Daar moet je namelijk een maandelijks abonnement voor afsluiten en daar maak ik te weinig video's voor. Ook heb je geen zeggenschap over hoe het eindproduct er uit komt te zien. Zij maken het en je bent tevreden of niet. Later kwam ik bij de app Kinemaster. Het voordeel van deze app is dat jij degene bent die alles kan maken, dat neemt meer tijd in beslag, maar de app werkt soepel en is gratis. De effecten die je kunt toevoegen zijn leuk, hoewel de Magisto effecten er vaak beter uitzien. Ik maakte over Kinemaster deze review. Dit zijn twee apps die ik eigenlijk altijd gebruik op mijn Android.

De PC

Op de Pc heb ik weinig programma's staan. Ik gebruik eigenlijk standaard Moviemaker en die voldoet prima als je even snel een film in elkaar wilt zetten. Deze heb ik heel vaak gebruikt voor school. Het is gebruiksvriendelijk en het geeft prima resultaten. Weinig special effecten, maar het programma is gratis en staat volgens mij standaard op elke Windows computer. Ook leerlingen konden er prima mee overweg.

De IPad

Meestal maak ik met de IPad geen foto's of video's, want er zijn betere apparaten voor handen hier in huis. Volgend jaar ga ik werken op een o4nt school en daar heeft iedereen een IPad. Op deze manier kun je dus makkelijk een opdracht geven waarbij de kinderen zelf een film gaan maken. Bij Apple moet je natuurlijk meteen denken aan IMovie. Deze app is een absolute alleskunner en mag eigenlijk niet ontbreken op je apparaat. Vooral de trailers maken vinden de kinderen erg leuk. Het gaat soepel en het resultaat ziet er professioneel uit. Toch ben ik verder gaan zoeken, want er zijn heel veel apps voor IOS die je kunt gebruiken voor videobewerking. Als eerst kwam ik bij een Adobe app uit. Adobe staat toch bekend om zijn creatieve apps. Adobe Clip zegt dat zij supersnel van foto's en filmpjes één geheel kunnen maken. Ik kwam er achter dat het klopt, zonder verdere uitleg kun je snel foto's achter elkaar zetten, een muziekje uitzoeken en wat effecten toepassen. In minder dan 15 minuten had ik een aardig eindproduct te pakken. Het zag er alleen niet zo flitsend uit als ik zou willen. De Replay app lijkt erg op Adobe Clip, maar die moet het dan juist weer hebben van die mooie effecten. Helaas moet je voor de meeste betalen. Slechts drie effecten zijn gratis en die worden elke week vernieuwd. Wil je meer effecten dan kom je bij een in-app aankoop terecht. Voor €9,99 heb je alle effecten die er zijn, maar je kunt ook aparte bundels kopen. De app werkt super eenvoudig en heeft moderne muziek om de beelden te pimpen. Om te testen gebruikte ik dezelfde 15 foto's als bij Adobe en het resultaat was echt beter. Het ziet er bijna uit alsof je een regisseur bent en dat is de bedoeling. Ik houd deze absoluut op de IPad en ga hem naast de IMovie app gebruiken. 

Ik hoop da ik je een paar bruikbare tips heb kunnen geven en dat je zelf ook aan de slag gaat met een leuke video. Heel veel succes!

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section