• klok Custom
zaterdag, augustus 24, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

IPad met Olloclip, de perfecte combinatie

Londen als inspiratie

Vorig jaar was ik met drie collega's in Londen voor een Apple event. Dit was eigenlijk het startpunt voor mij wat betreft het werken met IOS. Dit schooljaar ben ik begonnen op een Steve Jobsschool en kan ik een aantal dingen die ik daar voor het eerst zag in praktijk brengen. Over mijn werk op de o4nt school ga ik in een andere blog schrijven, maar vandaag wil ik een stukje wijden aan een gadget dat ik voor het eerst in Londen zag en nu sinds een paar dagen in huis heb. Het gekke is dat ik me constant afvraag waarom ik zo lang heb gewacht met het aanschaffen van de Olloclip. De Olloclip voelt namelijk als de perfecte uitbreiding van mijn IPad. 

Wat is een Olloclip?

Een Olloclip is een opzetlens voor de IPad of Iphone. Het is een set van 4 lenzen die je zo over de camera kunt schuiven. Je krijgt zo extra mogelijkheden voor het fotograferen en opnemen van video. De Olloclip is een combinatie van een groothoeklens, een fisheye en twee macrolenzen. Er is een macrolens voor 10x vergroting en 15x vergroting. Je hebt geen speciale software nodig, je kunt gewoon de camerafunctie van de IPad gebruiken. Ook andere fotografie apps werken hetzelfde met de Olloclip. Op de foto van het artikel zie je hoe groot de opzetlens is. Hij past makkelijk in je broekzak en is dus makkelijk mee te nemen.

Olloclip in de praktijk

Er kwam bij mijn pakketje geen handleiding en dat is ook helemaal niet nodig. Kwestie van uitpakken en klaar voor gebruik. Schuif hem over de lens van de IPad en klikken maar. Ik heb de Olloclip vooral gekocht voor de macrolens en die heb ik veelvuldig gebruikt. De fisheye lens vind ik weinig toevoegen, maar de groothoeklens heeft wel degelijk nut. Je krijgt toch meer op je foto dan normaal. Ideaal voor groepsfoto's of voor een foto van een grotere ruimte. Onze tuin zag er spontaan een stuk groter uit dan hij in werkelijkheid was. De kwaliteit van de foto's verandert niet door de Olloclip. DeIPad heeft geen geweldige camera, zeker niet als het donkerder wordt, dus je moet geen wonderen verwachten. Fotograferen met de IPad heb ik altijd al lastig gevonden door het formaat en bij gebruik van de macrolens merk je dat extra goed. Je bent helemaal ingezoomd op het object en de kleinste bewegingen zorgen ervoor dat je uit focus bent. Het heeft wel even geduurd, voordat ik een beetje geschikte foto's kon maken die niet bewogen waren. Je vinger naar de afdrukknop bewegen kan al voor één en al wazigheid zorgen. Door oefening wordt het al snel beter gelukkig. Bij het fotograferen van dieren kun je het beste rustige dieren gebruiken want krioelende mieren op de foto krijgen is erg lastig kan ik je verzekeren. Wil je ze toch vastleggen dan kun je beter een video opnemen. Die kun je met een juiste app ook nog vertragen, zodat je een mooie slowmotion video hebt van allerlei kleine dieren.

De resultaten

Ik ben deze week behoorlijk op zoek gegaan naar geschikte onderwerpen om op de gevoelige plaat vast te leggen. Niet alles was een succes, maar ik heb toch leuke resultaten gekregen. Zout, suiker of zand door de macrolens is erg leuk, maar ook de pixels van de televisie, allerlei stoffen van dichtbij en mini bloemen. Toch heb ik het meest genoten van het dierenleven. Ik heb filmpjes gemaakt van mieren en spinnen en verschillende insecten gefotografeerd. Een aantal resultaten zie je onderaan het artikel.

Conclusie:

Ik ben superblij met mijn Olloclip. Ik ga hem heel vaak gebruiken denk ik. Ook op school zullen wij er een aantal aanschaffen. Straks met de aankomende herfst het park in en een mooie herfstpresentatie laten maken met verschillende normale foto's en macrofoto's. Ik kan de Olloclip zeker aanbevelen. Hij kan niet op tegen een macrolens van de spiegelreflex, maar voor €69 Euro kun je dat ook niet verwachten. Wil jij zelf lekker aan de slag met de IPad of IPhone dan moet je er gauw een bestellen. Bij Pixigo zijn te koop en zij bieden je goed advies en een uitstekende service.

 

Pixels van de televisie

Lesidee

Als laatste wellicht een leuk lesidee dat ik zelf heb uitgewerkt. Doordat de foto's toch al op de IPad staan en de app IMovie ook, kun je een leuke film monteren met de verkregen beelden. Maak een film of trailer. Zo klaar en het resultaat is vaak erg mooi. Ik heb een trailer gemaakt over een mier. Maurice zal wel geen bioscoop hit worden, maar misschien komt er gauw een hele motion picture op de markt ;)

 

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section