Quizizz

Op Quizizz.com maak je op een eenvoudige manier erg leuke quizes die je kunt doen in de klas. Quiziz lijkt op Kahoot, maar verschilt op een bepaalde gebieden.

Het grootste verschil zit in het afnemen van de quiz in de klas. Bij Kahoot krijg je de vragen een voor een te zien op het digibord en gaat iedereen in hetzelfde tempo door de quiz. De score is te zien per vraag. Hoewel deze manier voor veel enthousiasme kan zorgen bij de koplopers, zie je bij de achterblijvers vaak een soort van demotivatie om de quiz af te maken. Bij Quizizz maken de kinderen de vragen op hun eigen device en zien ze de vragen en antwoorden in eigen tempo (leerkracht bepaalt denktijd in sommige gevallen). De scores zien ze pas op het einde als iedereen klaar is. Bij Kahoot zie je de score van de top 5 in beeld achteraf op het digibord. Bij Quizizz kun je ook de score laten zien op het digibord, maar dit hoeft niet. De leerkracht krijgt wel mooi te zien wie welke vraag goed of fout heeft (zie afbeelding). De kinderen krijgen op hun device ook een overzicht van goede en foute antwoorden en hun score. Bij het maken van de quiz ziet het er bij Quizizz net even wat beter uit. Het maken van de quizvragen gaat ook wat sneller. De mogelijkheden zijn vrijwel gelijk.

Conclusie

Quizizz is wat mij betreft de winnaar qua quizes maken, in ieder geval voor serieuze doelen. Kahoot is leuk als spel, maar wil je goede feedback wat lesstof betreft dan kun je beter een Quizizz quiz maken. Het product heeft ook een wat mooiere finish qua design. De kinderen vonden Kahoot leuker, maar dat leefde dus vaak vooral bij de winnaars. 

Wil je zelf de verschillen zien, dan moet je zeker mijn pagina met Kahoot quizes checkenen de pagina van Quizizz natuurlijk ook!! Have fun