• klok Custom
woensdag, juli 17, 2019

Welkom op mijn pagina

Jasper Bloemsma

Dit is de site voor uniek lesmateriaal en instructievideo's voor de basisschool. Digitale lessen, werkbladen, online oefeningen, werkboekjes, projecten en actuele thema's. De meeste lessen zijn geschikt voor de bovenbouw, maar er zijn ook steeds meer lessen te vinden voor de onderbouw.

Ik ben Jasper Bloemsma, 38 jaar. Ik ben sinds 2000 werkzaam in het basisonderwijs in Enschede. 

Ik ben zeer actief in het maken van lesmateriaal en ben erg geïnteresseerd in het toepassen van ICT in mijn lessen. Op deze site zet ik alles wat ik heb gemaakt voor gebruik in de klas. Verder kun je de instructievideo's bekijken voor taal of ICT. Daarnaast vertel ik over mijn ervaringen met web 2.0 toepassingen en ICT gebruik in de klas.

Ik hoop dat door je bezoek aan deze site je inspiratie kunt opdoen voor je lessen en de door mij gemaakte lessen met plezier zult gebruiken. Feedback is altijd zeer welkom en voor vragen ben ik altijd bereikbaar op Twitter of via de mail.

Blog

  • 1
  • 2
  • 3

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Themapakket: Tweede Wereldoorlog

Nieuwe leermiddelen MeesterJasper.nl is ooit begonnen, omdat ik graag zelfgemaakte leermiddelen deel met collega's of leerlingen. Doordat er steeds meer digitale mogelijkheden kwamen, veranderde de focus steeds meer van werkbladen naar digitale lessen. Ik merk dat er veel gebruik gemaakt wordt...

Schoolrijk

Schoolrijk

Schoolrijk - Zelf lessen maken en/of verkopen Als leerkracht is het soms lastig om goede lessen te vinden die leerlingen kunnen maken op de computer. De methodemakers hebben weinig digitale lessen bij de methodes gemaakt en zelf lessen maken is soms bijzonder...

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Kinderjury 2016 Laat je stem horen

Als computerfanaat zul je mij vaak met een laptop op schoot vinden,maar eigenlijk gaat er niks boven een goed boek. Als kind las ik zoveel mogelijk boeken per week. Vooral de boeken met geschiedenisverhalen verslond ik direct. Mijn favoriete schrijfster...

Nieuwe leermiddelen

  • 1
  • 2
  • 3

Aan de slag met afval

Vorige week kreeg ik een mail met daarin een link naar leuk nieuw lesmateriaal en het verzoek om het te delen. Natuurlijk deel ik graag dit soort dingen met jullie. Aan de slag met afval Dit is wat de makers er zelf van zeggen “Om het afvalbewustzijn bij kinderen te vergroten is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zwerfafval kunnen voorkomen, hoe ze afval kunnen scheiden en waarom afval eigenlijk gerecycled wordt. De gratis digitale lesmodule ‘Aan de slag met afval’ leert kinderen van groep 1 t/m 8 aan de hand van een filmpje, digitale verwerkingsopdrachten en doe-activiteiten over het...

Update Pazzup Junior

In juli 2014 schreef ik een artikel over lesmateriaal van ProRail, namelijk PazzUp Junior. Het lesmateriaal is er gemaakt om kinderen bewust te maken van de gevaren die het spoor met zich mee kan brengen. De site heeft een nieuwe mogelijkheid gekregen en dat is het aanvragen van een gastles. Het lesmateriaal ziet er goed uit en je kunt het zo gebruiken in de klas. Zeker een aanrader. ProRail omschrijft het als volgt : PazzUp junior’ is een lespakket van ProRail over de risico’s op en rond het spoor en het belang van veilig gedrag in de buurt van het spoor. Het lespakket...

Uitlegvideo's Word 2016

Uitlegvideo's Word 2016

Deze pagina vergeet ik wel eens als het gaat om de site. Dan ben ik druk bezig met het maken van lesmateriaal en dan vergeet ik deze pagina ook even te verversen. De laatste update is alweer een tijd geleden. Ondertussen staan er een heleboel nieuwe werkbladen op  mijn taalpagina en op wat andere pagina's. Verder ben ik vooral druk geweest met uitlegvideo's. De apps voor Android krijgt zo nu en dan een nieuwe video, de uitlegvideo's voor taal wordt steeds groter, maar het is voor de ict pagina die de laatste tijd is gegroeid. Dit heeft vooral te maken met...

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

AR en VR terugblik

Augmented reality

Het is alweer een goede maand geleden dat ik een blog schreef voor de site. De laatste weken lag de focus op de klas en heb ik weinig tijd gehad om dingen te beschrijven. Dat betekent niet dat ik helemaal stil heb gezeten. Ik ben druk bezig geweest met het uitproberen van augmented reality. Met Blippar en Aurasma was ik druk geweest, maar daarnaast ben ik ook aan de slag gegaan met Wakingapp. Deze leek mij fantastisch om te gebruiken, maar deze vereist een stukje software voor op de computer en die software kwam niet door de veiligheidscheck van de virusscanner. Ik heb daar een melding van gedaan bij de makers, maar geen reactie terug gekregen. Deze laat ik dus maar links liggen.

 

 

 

Verder deed ik een oproep op Twitter voor een leuke cursus augmented reality, want ik zou graag wat verder komen met het hele gebeuren zonder alles zelf uit te zoeken. Het aanbod is schaars, maar er waren reacties die misschien straks wat opleveren. Ik hoop daar gauw meer over te kunnen vertellen. 

Virtual reality

Op het gebied van virtual reality staan er leuke dingen op het programma. Met Don Zuiderman heb ik een afspraak gemaakt voor een podcast over VR en staat er een leuke meeting gepland met 20 andere enthousiaste leerkrachten om onder het genot van een pizza eens te gaan brainstormen over VR. Dat idee komt van Don en Pauline Maas  en daar kan ik persoonlijk erg naar uitzien. Met een collega in Enschede ga ik ook gauw een keer om de tafel om te kijken hoe we de 360 graden camera in kunnen gaan zetten in de klas. Erg fijn dat er binnen de stichting meer enthousiaste leerkrachten rondlopen die in de weer zijn met VR toepassingen.

Het leukste deze maand was wel het bezoek van Zapp weekjournaal. Zij kwamen een les filmen die ik gaf aan een klas die voor het eerst in aanraking kwamen met virtual reality. De les ging door het filmen uiteraard anders dan normaal, maar het was een geweldige ervaring voor de klas en mijzelf. De reactie van de kinderen waren geweldig en ze konden goed reflecteren op het gebruik van VR in de klas. Heb je de uitzending gemist? Hier kijk je hem terug.

Deze week heb ik een lijst met ideeën ingestuurd voor VR toepassingen naar Robin de Lange. Het waren zomaar onderwerpen waaraan ik dacht dat ze wel heel goed te gebruiken waren in de klas. Van groep 1 tot en met groep 8, van rekenen tot verkeer. Geen idee of het haalbaar is om te maken, misschien dat iemand het ook al een keer bedacht heeft, maar wie niet waag die niet wint. Hij heeft er als VR onderzoeker er meer kijk op dan ik en ik ben heel benieuwd wat hij van de suggesties vindt. 

Een maand AR en VR in het kort. Veel leuke dingen in het verschiet en straks 2 weken meivakantie waar we weer lekker aan het experimenteren kunnen.

Uitlegvideo'sCannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Cannot Connect to Youtube Server

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section