Virtual reality update

Het is alweer een tijdje geleden dat er een update is geweest op virtual reality gebied. De maanden mei en juni zijn toch altijd weer drukke maanden op school, dus de blik was meer gericht op de klas en school dan door de vr-bril. Deze week was er wel weer veel virtual reality en augmented reality nieuws. 

Albert Heijn

Het eerste nieuws is misschien wel het leukste qua laagdrempeligheid. Albert Heijn begint aanstaande maandag met een nieuwe spaaractie, namelijk het sparen van dinosaurus kaarten. Een aantal kaarten bevat een extra laagje dat tot leven komt door de telefoon er op te richten met behulp van een speciale app. De dino's komen tot leven en kunnen zo door je woonkamer lopen. De gescande kaarten kun je daarnaast ook nog door je virtual reality bril bekijken waar Freek Vonk je meeneemt in deze bijzondere wereld. Heb je geen vr-bril dan biedt AH je ook nog twee brillen aan voor erg schappelijke prijzen. De kartonnen versie zal voor € 2,49, terwijl de plastic versie voor € 6,49 over de toonbank zal gaan. De app die je nodig hebt voor deze actie vind je in de Playstore en in de Appstore

Sketchfab

In een eerder blog schreef ik al over de vr mogelijkheden van Sketchfab. Daar is deze week weer een leuke mogelijkheid bijgekomen, namelijk het etaleren van je eigen Instagram foto's in een virtueel museum. Heb je altijd je eigen foto's willen tentoonstellen, dan is dit je kans. Maak een verbinding met je Instagram account en bekijk je eigen afdeling in een virtueel museum. Mijn eerste poging kun je onder aan deblog bekijken.

Thinglink VR

Een paar weken geleden uitte ik mijn ongenoegen over de prijs van Thinglink VR. Voor 500 dollar per jaar zie ik weinig leerkrachten gebruik maken van deze mooie tool. Toch heb ik gebruik gemaakt van de beta tester mogelijkheid. De Tool is inderdaad erg mooi en simpel in gebruik. Je maakt van een 360 graden foto vrij eenvoudig een interactieve vr ervaring. Helaas is de uitvoering alles behalve geweldig. In Cardboard mode zie je nog steeds de url balk en dat verpest de foto behoorlijk. Ook starten toegevoegde video's niet zoals bedoeld. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de makers. Zeker als het 500 dollar moet aan kosten.

Holobuilder

Al vele weken staat bij mijn favorieten Holobuilder.com. Deze tool is vergelijkbaar met Thinglink, want je kunt er interactieve 360 graden foto's mee maken. De insteek is alleen niet het onderwijs maar de bouwwereld. Ik heb er helaas nog geen tijd voor gehad om hem uit te proberen, maar collega Jeroen Gennep had dat wel en zijn interactieve photosphere mag er zijn. Ben je dus op zoek naar een mooie vr builder dan kan ik deze zeker aanraden. Binnenkort zal ik mijn eigen test in het blog gooien.

Rest mij allen deze geweldige tentoonstelling nog een keer te noemen. Enjoy :)

 

 

Instamuseum for @jasperbloemsma by jasperbloemsma on Sketchfab