Terug naar de Dino's

Augmented -en virtual reality wordt steeds meer main stream en deze week wordt er een reuzensprong gemaakt doordat AH een speciale spaaractie begonnen is waar AR en VR een belangrijke rol in spelen. De actie gaat over het sparen van dinosaurus kaarten voor in een speciaal album. Aangezien we niet meedoen met het EK voetbal kon dit wel eens de zomerspaaractie worden voor 2016. Tussen de vele spaarbare kaarrten zitten special AR/VR kaarten die tot leven komen middels een speciale app. Er is een Android app en een IOS app zodat elke smartphone gebruiker er plezier van kan hebben. 

De kaarten met AR/VR moet je met de app inscannen en dan unlock je de speciale mogelijkheden. De handelingen zijn niet moeilijk maar Freek Vonk helpt de gebruiker heel goed met duidelijke instructies. De ingescande kaarten zijn klaar voor gebruik. Met de AR functie laat je de dinos in de woonkamer lopen en met de VR functie stap je in de dinowereld. Daar krijg je ook het aanstekelijke commentaar van Freek Vonk. Daar zit de winst voor het onderwijs. Natuurlijk is de AR functie leuk, spelen met dino's en eventueel een foto maken met een dino, maar de uitleg van Freek is echt leerzaam. Er zijn namelijk al veel dino VR apps, maar daar gaat het alleen om het kijken. Hier valt wat te leren op een erg aantrekkelijke manier.

Nu ben ik vandaag niet naar de winkel geweest, maar ik heb toch alle VR kaarten al ingescand. Ik werd getipt dat de kaarten heel kort te zien waren in het reclamefilmpje. Met de pauzeknop kun je elke kaart in beeld krijgen en scannen. Het scannen lukte vrij makkelijk dus in de dino app staan bij mij alle VR dino's al. Ik weet dus hoe de VR omgeving eruit ziet en het is absoluut waard om te bekijken en gebruiken in de klas. Heb je geen VR bril, dan kun je die bij AH kopen. Om niet teveel reclame te maken voor deze supermarktketen, ook bij de ACTION kun je brillen kopen en ook de Blokker heeft een goede VR bril in de aanbieding. Bij de Blokker krijg je er ook nog een controller bij.

Natuurlijk ga ik ook de kaartjes nog sparen, de AR/VR kaarten in het bijzonder. De collectie gaat goed staan in een lessenserie over de pre-historie. Verder heb je de kaarten nodig voor de AR functie en die is enorm leuk. Ik hoop dat jullie ook aan het sparen gaan en de geweldige wereld van de dino's ontdekken in augmented -en virtual reality.