De AH vr bril in review

Gisteren schreef ik een kort bericht over de Dino spaaractie van AH. Ik vind het een geweldig idee om virtual reality en agmented reality op deze manier onder de aandacht te brengen. Inmiddels heb ik alle VR plaatjes gescand en in bezit. Best snel in 1 dag, lang leve social media. Voor school ga ik het een en ander onder het kopieerapparaat leggen zodat alle leerlingen toegang hebben tot de geweldige wandelende dino's en het het enthousiaste commentaar van Freek Vonk.

In de AH zag ik ook de andere dino spulletjes liggen, voor de liefhebber een  schatkist. Natuurlijk bekeek ik ook de VRbrillen die AH verkoopt. De kartonnen versie ken ik inmiddels wel. Hij zag er prima uit en voor die prijs kun je eigenlijk geen miskoop doen. Maar hoe zit het met de iets duurdere plastic variant? Ik heb er eentje meegenomen en getest. Is hij de moeite waard of moet je hem voor een goede VR ervaring laten liggen?

Als eerste valt op dat de bril erg groot is. Hij is dus gemaakt voor de grote toestellen. Dat betekent vaak ook dat je bij kleine toestellen de randen van de telefoon kunt zien of lichtinval hebt op plaatsen waar het niet hoort. Niet helemaal de bedoeling. Ik heb twee grote toestellen en die passen er goed in. Bij het opendoen van de bril zie je beschermend foam zitten, zodat je toestel niet beschadigd. Jammer genoeg zit er niks om het toestel op zijn plek te houden. De kans dat hij verschuift is dus groot. Oppassen dus bij opendoen, vallende telefoons niet onwaarschijnlijk. 

Bij gebruik valt op dat de lenzen niet geweldig zijn,maar prima voor dat geld. Ik heb een 3D viewer voor hetzelfde geld gekocht en die heeft soortelijke lenzen. De AH bril valt wel op door de scherpe randen bij het neusgebied. Misschien is de bril bedoeld voor kinderen, maar ik kon de bril niet pijnloos dragen. Wel is mooi dat er een magneet voor besturing in de bril, dat hebben veel duurdere brillen soms niet. De hoofdband is ook verstelbaar, dat is handig en soms bij andere brillen ook niet het geval.

Pluspunten: - prijs magneet verstelbare hoofdband - doekje voor schoonmaken

Minpunten: - pijnlijk om te dragenalleen geschikt voor grote telefoonsgevaar voor kapotte telefoon - niet al te beste lenzen

Alles bij elkaar opgeteld.........De bril kost niet veel, maar je krijgt ook niet veel. Ik ga hem morgen testen in de klas maar voor mij was het vooral een zere neus krijgen. Ik durf ook mijn goede telefoon niet in dit apparaat te stoppen. Nu al zenuwen voor als een leerling de klep opendoet. Dan gaat de telefoon vast richting de grond. De 3D Viewer (review) heeft zuignapjes en die houdt hem beter op zn plaats. Die is voor 1 Euro meer een betere koop qua veiligheid. Ik zeg dus nadenken voor koop.