Egypte VR

Terwijl heel Nederland Virtual reality ontdekt dankzij de geweldige Dinoplaatjes van de supermakrt gooi ik het over een andere boeg in deze nieuwe vr blog. Ik neem het vliegtuig naar Egypte met behulp van deze verschillende virtual reality apps.

De eerste app die ik de behandel is VR Egypt Safari 3D. Deze app is gratis in de Play Store te vinden. Dat merk je meteen bij openen, want direct reclame. Deze ene keer is dat niet storend, maar weliets om rekening mee te houden. De app neemt je mee op een virtuele tour van het gebied rond de piramide en sfinx. Alles is mooi getekend en door de Egyptische achtergrondmuziek waan jij je bijna echt in de regio. In de app kun je vrij rondlopen en allerlei dingen gaan ontdekken. Je kunt een huis inlopen of de piramide ofgewoon rondlopen. Er is voldoende te zien in de app. Eerste nadeel, namelijk de snelheid waarin je beweegt, deze is eigenlijk iets te snel om goed te kunnen navigeren. En de tweede is de piramide, als je eenmaal binnen bent is er genoeg te zien, maar vind je weg maar eens. Het is een waar doolhof van gangen en ik was vrij snel mijn richting kwijt. Dat kan natuurlijk aan mij liggen dus test het gerust zelf uit. De app is niks meer dan een rondleiding zonder extra informatie, maar zeker een bezoek waard. Tijdens de geschiedenisles even een kort bezoek aan Egypte is op deze manier zo gedaan.

De tweede app die voorbij komt is Egypt VR for cardboard. De app is niet gratis en kost €1,48, dat is zeker niet onoverkomelijk, maar is de app het geld waard? Het antwoord is niet zo makkelijk te geven. De app is het geld wel waard, maar lijkt wel heel erg op de vorige app. In deze app kun je ook rondlopen in het Egyptische landschap en rondkijken in gebouwen, maar waar je in de vorige app te snel liep, loop je hier een stuk rustiger. De muziek is anders en wat mij betreft niet mooier en voor de rest is de app zo ver ik kon bekijken echt praktisch hetzelfde. De appmaker is niet hetzelfde, maar ik heb het gevoel dat dit een vorm van illusie is. Heb je dus geen hekel aan zo af en toe reclame en vind je de loopsnelheid niet te hoog, dan ga je voor de gratis versie. 

De derde Cardboard app is Egyptian Mysteries. Deze app is nog wat duurder dan de vorige en kost €2,41 in de Play Store. De app is gemaakt door Unimersiv, de bekende site voor VR toepassingen in het onderwijs. Zij hebben voor de Gear VR ook een mooie app gemaakt, misschien is deze wel van dezelfde kwalteit.

Om te beginnen moet ik eerst melden dat deze app heel anders van opzet is. Egyptian mysteries is meer een spel dan een app. Hier blijft het niet bij toekijken maar ga je in allerlei minispelletjes aan de slag om het mysterie van een verdwenen familielid op te lossen. Ondertussen bezoek je de sfinx, de piramide en de tempel van Ramses II. Het klinkt heel avontuurlijk en wie er van mysteries houdt zal dit vast ook vinden. Voor kinderen is het in ieder geval een leuke manier om door een Egyptische omgeving te speuren. Alles is prachtig getekend en de je moet jezelf echt inzetten om het mysterie op te lossen. Ik heb het spel niet in zn geheel uitgespeeld, maar je bent echt ook wel even bezig. Handig om te weten is dat je een magneet op je Cardboard nodig hebt om te navigeren en alle informatie die je in het spel kunt vinden is in het Engels. Dit spel is zeker het geld waard wat mij betreft en zal de kinderen echt meenemen naar het oude Egypte. Als je het mysterie hebt opgelost heb je de bijzondere Egyptische omgeving to je genomen en zo op een speelse manier geleerd hoe het er vroeger uitzag. Je komt in aanraking met de goden en de hiërogliefen en nog veel meer. Het is geen app om even tussendoor te doen, maar je zult niet teleurgesteld worden als je hem aanschaft denk ik.