CoSpaces

Maak je eigen virtuele wereld

Die zin zag ik een paar weken geleden voorbij komen op het internet. De zin trok direct de aandacht en zo kwam ik bij een site terecht die Cospaces heet. Ik was niet direct onder de indruk dus ging de site op het welbekende todo lijstje. Gelukkig heb ik het toch snel goed bekeken, want CoSpaces is echt de moeite waard om te gaan gebruiken in de klas.

Wat kun je doen met CoSpaces?

CoSpaces biedt een hele eenvoudige manier om een virtuele wereld te bouwen op de computer door een groot aantal 3d objecten aan te bieden en een lege wereld waar je ze kunt plaatsen. Je kiest een achtergrond voor je wereld, bijvoorbeeld een berglandschap of de woestijn en je gaat auto's, mensen, bomen, muren enz. plaatsen in die wereld. Deze objecten kun je groter of kleiner maken en van alle kanten bekijken. Het is even wennen in het begin, maar de gebruiksvriendelijkheid is groot. Voor je het weet is je wereld gevuld en kun je die van alle kanten gaan bekijken. Op deze pagina zie je kort introductiefilmpje

Je 3d wereld door een VR bril

Het maken en bekijken van de wereld is al heel erg leuk op de computer, maar het wordt nog leuker als je de app download ( IOS) en je telefoon in een VR bril plaatst. Nu kun je echt rondlopen door je wereld en kun je genieten van je eigen creativiteit en fantasie.

Beginner of gevorderd

CoSpaces is heel geschikt voor het basisonderwijs. Kinderen kunnen heel eenvoudig op een instapniveau starten. Je vaardigheid zal snel groeien en CoSpaces blijft uitdagend, want er is zoveel mogelijk. Ik denk dat het niet snel gaat vervelen. Speciaal voor het onderwijs hebben ze deze pagina gemaakt,met allerlei ideeën voor verschillende niveaus.

Mijn creatie

Mijn eerste poging is misschien niet een kunststukje en de kinderen maken er vast een mooier geheel van, maar ik wil hem toch even delen. 

 

 Conclusie:

VR is mooi iets (mijn bescheiden mening), maar het is vooral consumeren en weinig maken. Met CoSpaces is dat nu wel mogelijk en op een hele leuke en eenvoudige manier. Absoluut de moeite waar om te gaan uitproberen.