donderdag, november 26, 2020

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand
Omhoog

Waterproject

In actie voor de oceaan

De oceaan wordt ernstig bedreigd door het handelen van de mens. Wij gaan in actie komen tegen vervuiling, de stijging van de zeespiegel of het uitsterven van verschillende dieren. Maak een actieposter, versier hem en hang hem op!! 

Voor deze les heb ik deze korte Prezi gemaakt als introductie :http://prezi.com/i9f2joqhtr8x/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Opdrachtkaart: Drijven of zinken

Drijven of zinken, dat is de grote vraag die iedereen bezighoudt bij deze opdrachtkaart.

Lesidee voor 3 toestanden van water

Een combinatie van theorie en praktijk. Aan de hand van de PowerPoint uit dit project over de drie toestanden van water gaan de kinderen daarna experimenten uitvoeren. Smelten, bevriezen en koken. Hypothese stellen, discussie voeren en aan het einde natuurlijk presenteren.

Maak je eigen regenmeter

De naam zegt het al, de kinderen maken hun eigen regenmeter en gaan de resultaten bijhouden in een schema en vergelijken met de voorspellingen. 

Waterverbruik in huis

De kinderen gaan een week lang bijhouden hoeveel water er eigenlijk verbruikt wordt in huis. Ze maken een schema waarin keurig wordt bijgehouden hoeveel water het gezin verbruikt onder de douche, met de wasmachine, de vaatwasser, het toilet en meer. Op school kun je een klasoverzicht gaan maken om de verschillen te laten zien perhuishouden. 

Waterrampen

De kinderen maken een top drie van waterrampen die plaats vonden ergens op Aarde. Ze maken daarvan een mooie muurkrant, gevuld met afbeeldingen, tekst en tekeningen. Ze gaan de relatie leggen tussen oorzaak en gevolg. Ook is er aandacht voor de bedachte oplossingen om een herhaling te voorkomen.

Droog of nat

Met deze opdrachtkaart gaan de kinderen op zoek naar de droogste en natste plekken van elk continent. Ze maken daarvan een mooi verzamellijstje met tekst en afbeeldingen.

Opdrachtkaart kolonisten

Met deze opdrachtkaart gaan kinderen zichzelf verplaatsen in de kolonisten van de 15e -en 16e eeuw. Waar moest het toekomstige land aan voldoen om er te gaan wonen. De verwerking is een tekening die interactief gemaakt wordt met Thinglink.

Opdrachtkaart Donau

Met deze opdrachtkaart maken de kinderen een reis over de Donau. Het verslag leggen ze digitaal vast met behulp van bijvoorbeeld Word of Tackk.

De drie toestanden van water in PowerPoint

In deze PowerPoint kunnen de kinderen zelfstandig de drie toestanden van water ontdekken. De PowerPoint is geheel in Teletekst stijl gemaakt. Op het eind is er een animatie, die moet je apart downloaden om het te kunnen gebruiken. Deze vind je hier. Ze het flashbestand in dezelfde map op je computer dan werkt het prima. Lukt het niet, dan staat de animatie ook op deze internetpagina.

 
 
Powered by Phoca Download

Contact

Meester Jasper

Email mij! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Twitter: @JasperBloemsma

Client Section